Kraanschepen dienstverlening

De binnenvaartkraanschepen van de Mercurius Shipping Group worden sinds 2005 door MCT Lucassen ingezet. Deze twee schepen munten uit in hun service van het leveren/ophalen van containers bij en vanaf de aan het water gelegen locaties van klanten, voornamelijk in het havengebied van Rotterdam. Deze kraanschepen bieden een duurzame, kosteneffectieve en betrouwbare logistieke oplossing.

De kraanschepen bedienen klanten van zowel zeehaventerminals en inland containerterminals. De schepen bieden ook boord-boord-diensten aan gespecialiseerde binnenvaartcontainerlijnen, bundelen kleine hoeveelheden containers die op weg zijn naar of afkomstig zijn van dezelfde terminal.

Kraanschip-Mercurius-Amsterdam-en-db-Salland-in-IJsselhaven-RDam-kopie-1024x768

Er kunnen aanzienlijke besparingen behaald worden m.b.t. de basiskostprijs van transport in vergelijking met wegtransport. Het belangrijkste voordeel is echter te vinden in de interne logistiek op de klantlocaties gelegen aan het water; een gestructureerd en gegroepeerd losproces van zowel import- als export-containers. De klant kiest de prioriteit van de containers die geladen/gelost moeten worden, creëert vooraf een stabiele planning van het logistieke grondpersoneel, zonder de rompslomp van wachttijden voor inkomende trucks en files op de openbare weg. De kraanschepen maken een logistieke 1-richtings vervoerstroom mogelijk, welke een kostenefficiënte en optimaal veilige werkomstandigheden creëert.  Bovendien is het optimaal benutten van de binnenvaartwegen voor goederenstromen in vergelijking tot wegtransport een maatschappelijk wenselijke en milieuvriendelijke oplossing.

De kraanschepen verminderen aanzienlijk de kosten van interne logistiek, verhogen de totale handlingscapaciteit en verminderen tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van containerstromen.

Wil je op een van onze kraanschepen solliciteren?

Nieuwsgierig naar je mogelijke nieuwe werkplek?

Bekijk deze eigenwijze rapportage van Dumpert

Transferium
Maximale capaciteit met gebruik kraan 2.000 ton laadvermogen
100 TEU op 3 lagen
Kraancapaciteit 45 tons bij 24 m
40 tons bij 28 m
Afhandeling snelheid 14 tot 22 bewegingen p/u
Afmetingen 97 x 11,55 m
Primaire hefuitrusting Automatisch/telescopische spreader
Reeferaansluitingen 13

Benieuwd naar al onze vacatures?

Mercurius
Maximale capaciteit met gebruik kraan 1.600 ton laadvermogen
96 TEU op 3 lagen
Kraancapaciteit 35 tons bij 23 m
30 tons bij 30 m
Afhandeling snelheid 12 tot 20 bewegingen p/u
Afmetingen 86 x 11,55 m
Primaire hefuitrusting Semi-automatische 20’ en 40’ spreaders
Reeferaansluitingen 8

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel ons dan op 078-6194342